/

Will Hoge

Onsdag 7 mars 2018

  

 
Will Hoge
 
Dörrar: 19.00 Show: 20.00 
 
 
Tennessee-födda singer/songwritern Will Hoge har gjort sig ett namn med sin själfulla blandning av Americana och heartland rock, och ett till synes aldrig avstannande turnerande. Tonåren i garageband i Franklin, TN till trots så inleddes karriären på allvar när han flyttade de dryga tre milen till Nashville och gav ut debutalbumet ‘Carousel’ (2001). Hoge etablerade sig snabbt som en skicklig låtskrivare, duktig liveartist och en riktig kritikerfavorit, där bland annat Rolling Stone jämfört honom med Bob Seger och John Mellencamp.
 
Han har byggt ett följe på det klassiska sättet; genom ett outtröttligt turnerade (över 200 spelningar om året) och en stadig ström av nya skivor. Dessutom har han hunnit dela scen med bland andra My Morning Jacket, the Black Crowes och Drive-by Truckers.
2012 kastades plötsligt Hoge in i rampljuset när the Eli Young Band nådde #1 på Billboards Country-charts med en version av hans låt ‘Even If It Breaks Your Heart’. Singeln sålde platinum och Hoge blev nominerad för bästa countrylåt vid både Grammys, CMA och ACM. Uppmärksamheten gjorde att man kort därefter kunde se honom uppträda på bland annat Grand Ole Opry och The Late Show with David Letterman.
Han blev allt mer efterfrågad som låtskrivare, och bland annat så kunde man höra singeln ’Strong’ i en reklamfilm för Chevrolet-pickupen Silverado 2014. Efterföljande albumet ‘Small Town Dreams’ blev också hans största framgång hittills då albumet klättrade till 15e-platsen på country chartsen i hemlandet.
 
Strax efter ‘Small Town Dreams’ tröttnade Hoge på att bli begränsad av band-formatet och gav sig ut på en lång solo-turné för att hitta tillbaka till kärleken för musiken. En turné som också tog honom till Sverige för första gången 2016. Resandet gav ny energi och han gav sig in i studion med ett gäng allstar-musiker för att spela in ‘Anchors’. En självproducerad skiva som kom ut via Eldo/Thirty Tigers augusti 2017, föranledd av singeln ‘Little Bit of Rust’ - en duett med Sheryl Crow.
 
SPOTIFY 
 
I vår är han tillbaka i Sverige.
 
 

Will Hoge

Onsdag 7 mars 2018

  


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta oss
STORT tack till hela Bryggarsalen för er generositet!

Tack för ett fantastiskt jobb! Allt bemötande från er sida, er supertrevliga personal, grymma ljudtekniker och sedan maten som var fantastiskt god gjorde kvällen helt perfekt. Hela familjen och alla i bandet var så nöjda. Publiken jag samtalade med var helt förundrade över lokalen och tyckte det var väldigt häftigt att få vara i en ny konsertlokal som hade sådan stämning.

Liselotte Östblom - Konsertarrangör Kommande evenemangDela med en vän: 
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12 N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se
                        
  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »


Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se