/
Galleri

Watchhouse

Onsdag 19 januari 2022 Biljettsläpp fredag 29/10 kl. 11!
 
Watchhouse har (då under namnet Mandolin Orange) tidigare sålt ut både Bryggarsalen och Slaktkyrkan, och återvänder som duo till Bryggarsalen för en exklusiv spelning när de besöker ett fåtal Europeiska städer i vinter!

När 2019 kom till ett passande slut, visste Andrew Marlin att han var trött på att turnera. Han var tacksam, förstås, att Mandolin Orange - duon han bildat tillsammans med violinisten Emily Frantz exakt tio år tidigare i North Carolina, kommit att bli ett erkänt namn och fanbärare för samtida folkmusik världen över. Med deras mjuka sånger om livets hårda sidor som människor, och som folk. Deras framfart såg publiken växa från små sunkhak, till the Ryman, till amfiteatrar i storlek med Red Rocks - allt medan Andrew och Emily blivit föräldrar under sent 2018. 
Samtidigt fick, särskilt Andrew, varje natt betalt för att återuppleva en livstid av klagomål och sorger på scenen. Efter “Tides of a Teardrop” (2019), en öm redovisning av hans mors tidiga död, blev processen allt mer mödosam, till och med utmattande.

Dessutom så kändes det som att dessa låtar – och bandets hela katalog, egentligen – stod i konflikt med namnet Mandolin Orange, ett arv från tiden innan musiken hittat sitt egentliga uttryck. Nattliga soundchecks, bistod åtminstone, med en slags tillfällig lättnad, då bandet arbetade genom ett antal vakande, men hoppfulla låtar skrivna strax efter Rubys födelse. De erbjöd ett nytt sätt att tänka kring deras rutinmässiga tillvaro som band.

Dessa låtar är nu Watchhouse, som skulle ha varit Mandolin Oranges sjätte album - men är istället deras första under namnet Watchhouse, ett namn inspirerad av Marlins plats för tröst i barndomen. Namnet, liksom den nya skivan i sig, representerar deras omtag som band vid de regenerativa utkanterna av sin subtilt experimentella folkrock. Utmanande, eftersom de är charmiga - och samtidigt ett inspirerat sökande efter personlig och politisk godhet, erbjuder dessa nio låtar nybörjar-lektioner i vad man kan göra om sig till när natten börjar lida mot sitt slut och en ny dag gryr.

"Vi är andra personer än när vi startade det här bandet," säger Marlin och reflekterar över alla dessa förändringar. "Vi tar ett nytt avstamp, och tar kontroll över det här igen."
 
Lyssna in dig redan nu på Spotify>
 
Biljett: 395kr 
Dörrar: 19.00
Show: 20.00
 
 
 
 

Watchhouse

Onsdag 19 januari 2022
« Tillbaka

Dela med en vän: 


 Kontakta Bryggarsalen
Jag vill bara tacka för en fantastisk kväll hos er 30/4. Utöver att få se och höra det fantastiska bandet så överträffades mina höga förväntningar med råge. Maten var HELT fantastisk och kändes mycket genomtänkt och välkomponerad. Jättefint också med hela lokalen och placeringen av bordet, och trevlig personal med bra service. Trevliga ölsorter. Om bandet återkommer till Stockholm hoppas jag att ni får även den bokningen.

6 stjärnor av 5 möjliga! =)

Med vänlig hälsning,
Magnus Åkesson

Dela med en vän: 
  

                                            
  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!  »


Läs vårt senaste nyhetsbrev »

Läs om vad som händer på scenen »Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se