/
Galleri

Stockholm Jazz Festival i Bryggarsalen

Lördag 19 oktober 2013

Studiefrämjandet och Stockholm Jazz Festival presenterar stolt några av Stockholms bästa unga rookies inom jazzen! En helkväll med nya spännande konstellationer där gränsöverskridandet står i fokus. Allt från minimalism, Twin Peaks-jazz till hårdaste fusion står på programmet!
 
Åldersgräns 18 år - Fritt inträde - Show 18.00, dörrarna öppnar 17.00.
  
18.00 Lissom Noise

Lissom Noise spelar livlig och lekfull original- och favoritmusik. Det är guldglittrande modern jazz i regnbågens alla färger. Mjukt och varmt, poppigt och kaxigt, gammalt och nytt!
Lisa Grotherus – klarinett/basklarinett, Jens Elford – gitarr, Per Lindberg – pedal steel, Andreas Karlsson – kontrabas, Love Meyerson – slagverk
soundcloud.com/lissomnoise   
 
 
19.00 Dylikt

Dylikt vill genom sin musik bygga kontraster; mellan jazz och punk, mellan ballad och friform, mellan lo-fi och renpolerat, gärna inom ram för samma stycke. Många har liknat Dylikt vid David Bowies sökande efter nya identiteter under 70-talet, men att skillnaden är att medan personen Bowie anammade ett nytt avskilt uttryck i taget så försöker Dylikt bjuda in uttrycken till samma rum och skapa något annorlunda därinne, försöka hitta förmedlingar till känslor en kanske inte visste att en hade inom sig. Medlemmarna är därför också komna från alla möjliga musikaliska traditioner; en folkmusikviolinist, en grungegitarrist, en funkbasist, frijazzande basklarinettist är några som ingår i sällskapet för tillfället.
 
https://soundcloud.com/dylikt
http://www.dylikt.com/
http://open.spotify.com/artist/4g4WEDdaVd1sanXeURZXe2
 
 
20.00 Natalie Beabella

Kommer man på någon av Natalie Beabellas spelningar och har bestämt sig för att vara bitter finns det en risk för att man ändå går därifrån med ett leende. Natalie, sångerska och gitarrist i bandet, sjunger med en stor inlevelse och glädje som lätt smittar av sig.

Natalie vill med sin musik inspirera och dela med sig av sina erfarenheter av livet. Hon vill också uppmuntra andra att följa sin egen väg och vara sanna mot sig själva. Musiken är en blandning av världsmusik, jazz, latin och pop!
 
Med sig på scen har Natalie Beabella – David Silva (gitarr), Marcos Chagallo (fiol), Stefan Stenberg (kontrabas), Gunnas Thullberg (kubansk tres) och Liliana Zavala (slagverk).
http://www.nataliebeabella.com/
www.soundcloud.com/nataliebeabella
 
21.00 Jenny Gabrielsson Mare 

Med inspiration från film noir, vevpositiv och speldosor blandar Jenny Gabrielsson Mare chanson, jazz och vaudeville. I våras släpptes hennes andra album ”The Ritual” som fått fantastisk kritik både i Sverige och internationellt! En oförglömlig stund väntar dig…
 
Med sig på scen har Gabrielsson Mare bland annat Emeli Jeremias på cello, Carl Larsson på trummor och Erika Hammarberg på piano.

Lyssna
Hemsida: http://www.gabrielssonmare.se/ 
 
 
22.00 Jonathan Lundberg Band

Jonathan Lundberg Band är ett av Sveriges mest lovande band inom jazz/fusiongenren. Bandet har sedan 2010 spelat på en rad olika jazzklubbar och festivaler runt om i Norden och har precis släppt sitt debutalbum ”Nebula”. Redan efter första dagen den släpptes hamnade skivan på 1:a plats på iTuneslistan för mest sålda platta inom jazzkategorien. Debutalbumet är resultatet av en process som började redan 2005 och konserten i Bryggarsalen blir den officiella releasekonserten.
 
Musiken JLB spelar kan beskrivas som en blandning av band som Tribal Tech och Planet X där udda taktarter möter invecklade ackord.
 
Dagens Nyheter skrev 2011-08-26
”Jonathan Lundberg…med en personlig spelstil helt i linje med de amerikanska stilbildarna från och med Gadd, White och Cobham”
 
Erik Linder – Gitarr
Kristian Kraftling – Keyboard (Looren)
Henrik Linder – Bas (Dirty Loops)
Jonathan Lundberg – Trummor

www.jonathanlundberg.se/
www.facebook.com/JonathanLundbergBand  
 
 
 


Stockholm Jazz Festival i Bryggarsalen

Lördag 19 oktober 2013


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta Bryggarsalen
Jag vill bara tacka för en fantastisk kväll hos er 30/4. Utöver att få se och höra det fantastiska bandet så överträffades mina höga förväntningar med råge. Maten var HELT fantastisk och kändes mycket genomtänkt och välkomponerad. Jättefint också med hela lokalen och placeringen av bordet, och trevlig personal med bra service. Trevliga ölsorter. Om bandet återkommer till Stockholm hoppas jag att ni får även den bokningen.

6 stjärnor av 5 möjliga! =)

Med vänlig hälsning,
Magnus Åkesson

Dela med en vän: