/
Galleri

Nikki Lane - INSTÄLLD!

Onsdag 6 november 2019

  

 
 
INSTÄLLD!
Förköpta biljetter kommer återbetalas av arrangör Northern trail.  
 
Efter succén med senaste albumet 'Highway Queen' är Nikki Lane i färd med att spela in uppföljare, som förväntas släppas via New West Records (JD McPherson, The Nude Party, Robert Ellis) i början på nästa år. Nikki Lane är en modern countryrock-rebell och thrift-store country-fashion queen som de senaste tio åren dels setts som en stilikon för retrohillbilly-vågen. Både som. Artist och grundare av Second Hand-butiken High Class Hillbilly har hon varit en förgrundsfigur för den unga, hippa och inflytelserika musikscenen från East Nashville.

Nikki Lane älskar det enkla livet längs vägarna kring södern men också platser, kläder och melodier som åldrats med värdighet. De senaste året har hon och partnern Jonathan Tyler bosatt sig i en stuga bakom klassiska Austin-syltan Sam’s Town Point, en legendarisk men ganska hemlig Honky Tonk som funnits i över 30 år. Här arrangerar Lane och Tyler även sitt årliga party 'Where’s The Hideout?' under SXSW, en tillflykt för alla de som söker den genuina alternativa scenen och som de senaste åren bland annat bjudit på namn som Tony Joe White, White Denim, Sarah Klang, Texas Gentlemen och Erin Rae.

I vinter återvänder Nikki Lane och hennes band till Europa med sin ohämmade blandning av självsäker retro-country-pop och rå sydstatsblues. En sann vintage-country-rock-stjärna som är lika självklar för fans av unga LA-ikoner som Jenny Lewis och Lana Del Ray, som för dem som älskar rocklegender som Neil Young och Tom Petty.
 
 
 

Nikki Lane - INSTÄLLD!

Onsdag 6 november 2019

  


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta Bryggarsalen
STORT tack till hela Bryggarsalen för er generositet!

Tack för ett fantastiskt jobb! Allt bemötande från er sida, er supertrevliga personal, grymma ljudtekniker och sedan maten som var fantastiskt god gjorde kvällen helt perfekt. Hela familjen och alla i bandet var så nöjda. Publiken jag samtalade med var helt förundrade över lokalen och tyckte det var väldigt häftigt att få vara i en ny konsertlokal som hade sådan stämning.

Liselotte Östblom - Konsertarrangör 

Dela med en vän: