/
Galleri

Jolie Holland & Samantha Parton

Onsdag 29 augusti 2018

  

 

 Jolie Holland & Samantha Parton
 Dörrar: 19.00 Show. 20.00 
 
‘Wildflower Blues’ är debutalbumet med Jolie Holland & Samantha Parton, men det är hela arton år sedan de först gjorde gemensam sak musikaliskt. Holland, som växte upp i Texas var en turnerande musiker redan som tonåring och efter att ha bosatt sig i San Francisco under 90-talet, hittade hon till slut norrut till Vancouver. Där träffade hon singer-songwritern Samanta Parton som då hade spenderat ett par år på vägarna och tagit intryck av musiken i södra USA. Tillsammans var de med och grundade stilbildande alt.country-bandet The Be Good Tanyas, men Jolie lämnade bandet redan i samband med debutalbumet (’Blue Horse’, 2001) och flyttade tillbaka till Kalifornien – medan Samantha fortsatte turnera med The Be Good Tanyas tills två svåra bilolyckor och efterföljande hälsoproblem satte stopp 2012.

Ett par år senare, när Parton fortfarande kämpade med att komma tillbaka till ett normalt liv så började de återigen att skriva på musik tillsammans igen. När Samantha blev starkare så testade de det nya materialet med några mindre spelningar, och stärkta av mottagandet så gav de sig av till Portland för att spela in skivan med hjälp av Mike Coykendall (M. Ward, Old Joe Clarks) i dennes studio.

Albumets tio spår väver ihop influenser från jazz, blues, country, folk, rock och experimentlusta till deras egna sound och innehåller förutom deras egna sånger även ett par tolkningar av Bob Dylan och Townes van Zandt. Förutom de spritt skilda musikaliska influenserna så finns en djupt rotad intimitet i deras låtskrivande och de känslosamt ärliga texterna tar sig an både de mörka och ljusa stunderna i livet.

I augusti kommer de till Sverige för två datum med sitt band.

Jolie Holland & Samantha Parton

Onsdag 29 augusti 2018

  


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta Bryggarsalen
Jag vill bara tacka för en fantastisk kväll hos er 30/4. Utöver att få se och höra det fantastiska bandet så överträffades mina höga förväntningar med råge. Maten var HELT fantastisk och kändes mycket genomtänkt och välkomponerad. Jättefint också med hela lokalen och placeringen av bordet, och trevlig personal med bra service. Trevliga ölsorter. Om bandet återkommer till Stockholm hoppas jag att ni får även den bokningen.

6 stjärnor av 5 möjliga! =)

Med vänlig hälsning,
Magnus Åkesson

Dela med en vän: