Galleri
Bryggarsalen konferens, event och konsert

Vår historia

Hamburgerbryggeriet historia
Det ursprungliga Hamburgerbryggeriet, som på den tiden hade sin verksamhet i hela kvarteret, har anor från slutet av 1800-talet. 
Man var pionjärer inom ölbryggningen i Sverige, då man som ett av de första bryggerierna började brygga lageröl, det s.k. pilsnerölet. Öltypen blev som bekant en stor succé bland oss svenskar, vilket gjorde att bryggeriet snabbt expanderade.

När man växte ur det gamla brygghuset uppfördes i stor stil det nya brygghuset, med dess pampiga bryggarsal, som stod färdigt 1914. Från 1890 till 1964 tillhörde bryggeriet AB Stockholms Bryggerier, vilket sedermera köptes upp av Pripps som bryggde öl i Brygghuset på Norrtullsgatan fram till början av 1970-talet.

Därefter har Brygghuset haft ett antal olika hyresgäster och verksamheter, främst inom kultur samt bland annat som vandrarhem. Byggnaden har också stått helt tomt långa tider i väntan på ett ovisst öde.
Det var år 2009 som Studiefrämjandet i Stockholm beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Man bildade Hamburgerbryggeriet AB i syfte att inom ramarna för verksamhetens värderingar erbjuda Bryggarsalen som en unik mötesplats för konferenser, fester, konserter, kort sagt alla typer av möten och tillfällen för människor att samlas.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss.


Bryggarsalens Ekopilsner
Då bryggeriet var ett av de första Svenska bryggerierna att brygga lageröl, det så kallade Pilsnerölet tyckte vi det var passande att ta fram vår alldeles egna pilsner 100 år senare!
Bryggarsalens Ekopilsner är ett lageröl i klassisk sydtysk pilsnerstil med en fin maltsötma som har toner av honung i arom och smak. En bra öl som passar till en varierad meny men passar också mycket bra som sällskapsdryck och ihop med lättare ostar. Kom förbi på ett av våra publika evenemang så hittar du den i baren!
Nybryggt öl


 
 

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev!  »


Läs vårt senaste nyhetsbrev »

Läs om vad som händer på scenen »
Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12 N
Odenplan
Stockholm
Tel. +468-555 352 02,
info@bryggarsalen.se
  

                                            
  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!  »


Läs vårt senaste nyhetsbrev »

Läs om vad som händer på scenen »Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se