Mat & Dryck
När ni bokar er konferens hos Bryggarsalen kan ni vara helt säkra på att gästerna kommer att få avnjuta riktigt välsmakande måltider, oavsett om det handlar om frukost, lunch, fika eller en avslutande middag.
Våra duktiga kockar lagar all mat från grunden på fräscha råvaror garanterat fria från tillsatser och huvudsakligen från ekologiska gårdar. Vi vill ge gästen en genuin smakupplevelse med god och rättvis mat gjord på före detta välmående djur och kärleksfullt odlade grönsaker.
”Jag vill laga mat med en genuin och rustik känsla, en kombination av lyx och hemlagat. Samspelet mellan råvaror av toppkvalitet som tillagas med känsla och kärlek och kombineras med ett gott vin, ger för mig den ultimata måltiden. Jag lagar hellre långkok än filé och koncentrerar mig mer på smak än på häftiga upplägg, givetvis helst med ekologiska närproducerade råvaror.”
Martin Orchidéen
Köksmästare
Varför inte avsluta konferensen med en 3-rätters middag!

TRERÄTTERSMENY FISK
FÖRRÄTT
Oxtartar med rökt majonnäs, inlagd rödlök, krassesallad ochfriterad jordärtskocka.
VARMRÄTT
Halstrad torskfisk med purjolök- och blomkålscréme, grillad hjärtsallad,
gurka, forellrom och dillolja samt skaldjursskum.
DESSERT
Bryggarsalens chokladfondant med körsbärssorbet,
vit chokladcréme och röd harsyra

TRERÄTTERSMENY LAMM
FÖRRÄTT
Rostad brysselkål med Pata Negra, jordärtskockskum, brynt smör, äpple, hasselnötter och parmegiano reggiano.
VARMRÄTT
Svensk lammrostbiff med kantareller, ostronskivling och mangold serveras med potatisgratäng, grön ärtpuré samt karamelliserad löksky
DESSERT
Inkokta plommon med yoghurtsnö mandel- och tonkabönscréme,
honeycomb samt plommonsorbet.
VARMRÄTT
Svensk lammrostbiff med kantareller, ostronskivling och mangold serveras med potatisgratäng, grön ärtpuré samt karamelliserad löksky
DESSERT
Inkokta plommon med yoghurtsnö mandel- och tonkabönscréme,
honeycomb samt plommonsorbet.
TRERÄTTERSMENY VEGETARISK
FÖRRÄTT
Stracciatella med tomatsallad, basilika,
Novello-olivolja och rostade surdegskrutonger.
Novello-olivolja och rostade surdegskrutonger.
VARMRÄTT
Ägg 63ºC med petit pois, riven citron, parmesan,
ångad spetskål, råstekt broccolini, bönpuré samt brynt smör.
ångad spetskål, råstekt broccolini, bönpuré samt brynt smör.
DESSERT
Vit choklad och matchatryffelkaka med Granny Smithsorbet, yuzumarinerat äpple, pekannöt och shisoblad.
TRERÄTTERSMENY EKO
FÖRRÄTT
Sotad rökt lax med blomkålspuré, dillrimmad gurka,
laxtartar, ostronmajonnäs, gurkört och vattenkrasse.
laxtartar, ostronmajonnäs, gurkört och vattenkrasse.
VARMRÄTT
Reko gårdskycklingbröst med svampgnocchetti, hyvlad zucchini och skummig karljohansvampsås. Samt en terrine på kycklinglår, gröna oliver och lökconfit.
DESSERT
Bryggarsalens ostkaka med rårörda hjortron, kanderad mandel och lättvispad grädde.
TRERÄTTERSMENY BIFF
FÖRRÄTT
Lättrökt bakad torsk med smetana, pepparrot, sotad gurka, fänkål, räkor och sjökorall.
VARMRÄTT
Grillad ryggbiff med potatisterrine, råstekt broccoli, riven rökt oxbringa,
bakad purjolök och körsbärstomat, samt en maltvinägersky.
DESSERT
Saltbakad ananas med kokosjelly, mangosorbet, kryddig maräng och passionsfrukt samt rostade macadamianötter.