Shovels & Rope

Söndag 27 augusti 2017

  

shovels & rope
 
 Shovels & Rope
          Dörrar: 19.00 
 
Äkta paret Cary Ann Hearst och Michael Trent från Charleston, South Carolina har som duon Shovels & Rope gjort sig ett namn med sitt råa och distinkta roots sound.
Efter att Hearst fått med låten “Hell’s Bells” från en solo-EP (“Are You Ready To Die”) till soundtracket för True Blood (3e säsongen, 2010) så bildade makarna bandet och gav sig ut på turné som förband till artister som Justin Townes Earle, Hayes Carll och the Felice Brothers innan de gav sig in i studion för att spela in debutalbumet.

“O’ Be Joyful” gavs ut 2012 och inspirationen kom från bland andra Woody Guthrie, Elvis Costello, Bob Dylan, the Cramps, June Carter och Johnny Cash. Albumet kanaliserade country, bluegrass och blues genom en nervig indie-rock-prisma och togs emot med öppna armar både av kritiker och roots fans. Gruppen utsågs till Best Emerging Artist vid Americana Music Awards 2013 och singeln “Birmingham" utsågs till Song of the Year.

Uppföljaren “Swimmin’ Time” gavs ut hösten 2014 och debuterade på 20 plats på Billboard, och bandet blev flitiga besökare på de största festivalerna och tv-programmen i hemlandet. Duon gav sedan ut cover-skivan “Busted Jukebox, Vol. 1” (nov 2015) där man tillsammans med likasinnade musiker som till exempel Shakey Graves, Milk Carton Kids, JD McPherson, J. Roddy Walston och Lucius framför ett gäng av deras favoritlåtar.

I oktober 2016 kom duons tredje album “Little Seeds” ut på nya hemvisten New West Records. Extensivt turnérande är inget nytt för Shovels, men för första gången någonsin fick vi se dem på våra breddgrader i januari i år. När de återigen skulle besöka Europa fanns det ingen tvekan om att ett andra besök var i sin ordning.
 

Shovels & Rope

Söndag 27 augusti 2017

  


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta oss
Jag vill bara tacka för en fantastisk kväll hos er 30/4. Utöver att få se och höra det fantastiska bandet så överträffades mina höga förväntningar med råge. Maten var HELT fantastisk och kändes mycket genomtänkt och välkomponerad. Jättefint också med hela lokalen och placeringen av bordet, och trevlig personal med bra service. Trevliga ölsorter. Om bandet återkommer till Stockholm hoppas jag att ni får även den bokningen.

6 stjärnor av 5 möjliga! =)

Med vänlig hälsning,
Magnus ÅkessonKommande evenemangDela med en vän: 
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12 N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se
                        
  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »


Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se