/

Stockholm Jazz Festival

Söndag 15 oktober 2017

Stockhom Jazz Festival

Söndagen den 15 oktober är det ännu en gång dags för Bryggarsalen att vara en del av Stockholm Jazz Festival.

Konserten inleds med jazz & swing med storbandet Bara Damer & Co följt av sextetten The Rythm´n Bop Orchestra och avslutas i världsmusikens tecken med först den Eritreanske storstjärnan Temesgen Yared kompat av Senay Band och sedan avslutas kvällen med det Iransk/Svenska bandet Golbang.

Fri entré
 
Åldersgräns 18år, 13år med målsman.

Dörrarna öppnas kl. 16.30

1. Bara Damer (S) 17.00-17.45
2. Rythm´n Bop Orchestra (S) 18.00-18.45
3. Temesgen Yared & Senay Band (Eritrea) 19.00-19.45
4. Golbang (S, Iran) 20.00-21.00

Vi förbehåller oss för ev. ändringar i schemat


1. Bara Damer
Bara Damer & Co. bildades för mer än tjugo år sedan och är sprunget ur dåtidens studentorkestrar i Uppsala, Linköping och Stockholm. Damorkestern har på senare år berikats med några herrar som lotsar damerna fram till rätt groove. Karaktäristiskt för bandet är att många av damerna inte bara hanterar blåsinstrument, utan tar gärna plats som vokalister.

Bara Damer & Co har en bred repertoar som sträcker sig från tidig trettiotalsjazz, via swing-eran och fram till alster från 1900-talets slut. Bandet spelar huvudsakligen amerikansk och svensk musik. Många minnesvärda gig har passerat revy på klassiska scener som Nalen i Stockholm, Gyllene salen i Stadshuset i Stockholm, Uppsala slott, tradjazzfestivalen i Askersund, damjazzfestival i Estland och nu senast på Norrtälje jazzdagar. En av höjdpunkterna senare år har varit ett Povel Ramel-projekt med Claes Janson som gästartist.2. The Rythm´n Bop Orchestra
The Rythm´n Bop Orchestra spelar mest jazzmusik från 1950- och -60 talet, låtar skrivna av den tidens mästare inom bebop, hardbop, neobop och swing: Miles Davis, Art Farmer, Dexter Gordon och Tad Dameron m.fl.

Utöver att ha spelat i denna konstellation i snart 20 år har medlemmarna tidigare spelat med artister som t.ex. Arne Domnerus, Gugge Hedrenius, Ronnie Gardiner och Bernt Rosengren

Line up:
Alf Bybrant – trumpet & sång
Göran Östlund – tenorsax
Hans von Eichwald – piano
Bo Ehrenholm – gitarr
Ola Johansson – bas
John Jönsson - trummor
3. Temesgen Yared & Senay Band
Temesgen Yared är en av Eritreas allra största stjärnor och tillsammans med Senay Band framför dom en unik mix av traditionell Eritriansk musik och modernare tongångar.

Både Temesgen Yared och Senay Band är ständigt konsertaktuella turnerar flitigt i en lång rad länder med Eritreansk befolkning men som ni kommer märka är musiken i högsta grad både svängig och melodisk vilket skapar en ständig ström av nya fans av olika nationaliteter.

Line Up:
Temesgen Yared - Sång och Kirar (traditionellt Eritreanskt instrument)
Semere Fitsum - Bas
Solomon Tesfamariam - Keyboard:
Yonas Tewelde - Keyboard
Simon Ingida - Trummor
Husein Osman - Gitarr
Daniel Isack - Wata (traditionellt Eritreanskt instrument)
Robel Abay - Flöjt
Humed Idris - Saxofon

 
4. Golbang
Golbang är ett världsmusikband med ett helt eget sound. Bandnamnet betyder näktergalens sång på persiska och de åtta medlemmarna har bland annat rötter i persiska, balochiska, kurdiska, afghanska och svenska. En väsentlig del i vad som skapar Golbangs magi är just de distinkta ljuden av olika kulturer som lyser igenom i alla deras låtar – och deras förmåga att improvisera.
Bandet grundades år 1994. Efter år 2000 förnyades bandmedlemmarna med professionella och studerade folkmusiker från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Redan då började man experimentera med att kombinera skandinaviska folkmelodier med afrikanska rytmer och influenser från Mellanöstern.
Line up:
Adam Johansson - Gitarr
Daniel Reid - Saxofon
Marcelo Nunez - Trummor
Pedram Shahlai - Fiol m.m.
Ramin Yousefi - Bas
Rostam Mirlashari - Sång
Saeed Hashabeiki - Keyboard


Spotify 


 
Mer info om Stockholm Jazz Festival finner du på hemsidan!
 
 

Stockholm Jazz Festival

Söndag 15 oktober 2017


« Tillbaka

Dela med en vän: 

 Kontakta oss
Jag vill bara tacka för en fantastisk kväll hos er 30/4. Utöver att få se och höra det fantastiska bandet så överträffades mina höga förväntningar med råge. Maten var HELT fantastisk och kändes mycket genomtänkt och välkomponerad. Jättefint också med hela lokalen och placeringen av bordet, och trevlig personal med bra service. Trevliga ölsorter. Om bandet återkommer till Stockholm hoppas jag att ni får även den bokningen.

6 stjärnor av 5 möjliga! =)

Med vänlig hälsning,
Magnus ÅkessonKommande evenemangDela med en vän: 
  Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12 N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se
                        
  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!   


Läs vårt senaste nyhetsbrev »


Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Odenplan
Stockholm
Tel. 08-555 352 02,
info@bryggarsalen.se